fredag 29 oktober 2010

Äntligen- en första glimt

Som lovat, äntligen en liten tjuvtitt inifrån huset. det mesta är ännu i totalkaos och en byggarbetsplats, men det tar sig småningom, och inflyttningen sker om drygt 10dagar, spännande!



En bit av vardagsrummet, spisen som slammats klart och så ser man dom nya breda golv- och taklisterna vi valde att byta till. Genom dörren skymtar man vårt sovrum och terassdörrarna.

Hit planerar jag att tillverka elementskydd för att dölja dom gräsliga elementen. Golvvärme fick man välja för en tilläggssumma, men vi valde genast bort det efter att ha bott de senaste tre åren i en parhuslägenhet med golvvärme, aldrig har vi frusit så mycket som där! Flera dygns fördröjning när temperaturen skönk ute tills värmen steg inne i lägenheten, burrrrr.



Dubbeldörrarna från vårt sovrum ut mot det som skall bli terrassen. här ser man också en bit av sovrumstapeten från Borås tapeter och golvet från Parador.




Storebrors helikoptertapet från Sandbergs är på plats, han blev hellycklig när han fick se den :)




Här ser ni en bit av kaoset som råder i köket. Som bäst håller vi på byter ut köksluckorna och under helgen kommer maskinerna att komma på plats. Den sista biten av kaklet som ännu är ofogat på bilden har fogats i morse.



Närbild på kökskaklet och bänkskivan i betongimitation. Under helgen kommer silikonen ännu att komma på plats.




Badrummet i anslutning till tvättstugan. Fogmassa saknas ännu. Bredvid bastudörren kommer duschkabinen, och till vänster om den handfat med tillhörande skåp. Till höger kommer toaletten och där finns också ett litet fönster på väggen.




Vy mot tvättstugan från badrummet. Kan ni tänka er hur det såg ut innan då alla väggar var i denna underbara (?) blå plasttapet, och golvet en flammig ljusblå plastmatta? Smaken är som baken men jag undrar ärligt om nån kan tycka det är vackert.

Golvet ska ännu fogas och så saknas ännu alla lister och lite målfärg (eller vad tycker ni om vi skulle låta den blå plasttapeten vara kvar? ;).

Längs den högra väggen skall vi montera en bänkskiva där man kan vika byket tex. Under kommer stora korgar för smutstvätt. Öppna hyllor på väggen ovanför.

Till vänster bredvid värmepumpen kommer tvättmaskinen och torktumlaren och ett handfat i rostfri stål.



Golvet i gäst-toan, fogmassa saknas ännu. Även denna toa var klädd från golv till tak i knallblå plast.

Pärlsponten målas vit nu som bäst och så kommer det att komma en pelare av kakel från golv till tak rakt fram där handfatet skall vara. Hit har vi valt ett liknande fasat kakel som i köket men en storlek mindre och med en rundare fasning, lovar att visa bild sen då det är på plats.



Så här ser utsikten ut rakt utanför vardagsrum och kök. Groparna för terassens plintar är grävda och på måndag börjar dom gjuta.

Visar mer bilder vartefter arbetet framskrider. Hoppas alla får en trevlig helg!


♥ Anna




1 kommentar:

  1. Tycker det ser jätte fint ut. Färgen på väggarna i vardagsrummet samt storebrors vägg är jag extra imponerade av :-)
    Vill absolut se mera bilder vartefter bygget fortskrider!

    SvaraRadera