torsdag 14 oktober 2010

Barntapeter

De enda rummen i huset som vi valt andra tapeter till än Borås tapeter från Älvsbyhus standardurval är barnens. Dom kommer alla att få varsin fondvägg från Sandbergs barntapetkollektion.

Storebror som fyller fem år i januari får ett rum inrett för en lite större pojke som småningom ska ha rum och ro för läxläsning och pill med små leksaker som inte får komma i småsyskonens munnar.



Till hans rum har vi valt att ha en gräddvit enfärgad bastapet på tre väggar från Boråstapeter och sedan en fondvägg av tapeten 'Kevin' i ljus turkos med ett svagt och diskret mönster av helikoptrar på från Sandbergs tapeter.

En mer modern tapet än jag egentligen ville ha men i barnens rum får man lov att flexa lite och tänka på vad dom själva helst skulle ha. Och jag tänkte att kontrasten till den gamla mörkbruna utdragssängen han ska få ha kunde bli ganska tuff, återstår att se om jag har rätt.


Lillebror som fyller tre år i vinter kommer att vara den som sover i det största barnrummet som samtidigt kommer fungera som det gemensamma lekrummet tack vare sitt läge i huset närmast kök och vardagsrum.




Till lekrummet vågade vi inte välja en vit bastapet eftersom den skulle varit förstörd på en vecka när våra busar sätter fart. Så dit valde vi en ljusblå nästan enfärgad svagt smalrandig tapet från Borås tapeter på tre väggar.




Den kombinerar vi med tapeten Kaspar i matchande ljusblå från Sandbergs. På bilden ser tapeten nästan turkos ut men i verkligheten är tapeterna samma ljusblå nyans.




Lillasysters rum måste ju naturligtvis bli ett riktigt prinsessrum så till sina basvita
väggar fick hon en rosa tapet med prinsesskronor på från Sandbergs.

♥ Anna

1 kommentar:

  1. Jag gillar Apocalypse Now -stämningen i storebrors helikoptertapet. ;-)

    SvaraRadera