söndag 3 oktober 2010

Materialval- Kök del 2

Nu är vi hemkomna efter en mycket lång dag på IKEA igår. Vi körde upp på parkeringen en halv timme efter att dom öppnat och körde iväg en halv timme efter dom stängt. Ut kom vi otaliga saker rikare och många euro fattigare.





Köket är nu inhandlat frånsett kyl/frysen i rostfri stål som vi valde att ta från Bosch istället, dom kommer att se ut som ovan. Men resten beställde vi från IKEA. Valet av skåpsdörrar velade vi med länge och vi gick flera varv o kollade på visningsköken innan vi slutligen bestämde oss. Valet låg mellan dessa två alternativ; 'Ädel' som vi funderat på från innan och 'Ståt'. som vi också tyckte var otroligt fin.





Slutligen föll valet på 'Ädel' pga att vi vid nogrannare granskning av dörrarnas material såg att 'Ståt' verkade vara av en marginellt sämre kvalitet vilket väl också är orsaken till att den hade ett lägre pris. Ränderna i dörren tänkte vi också kanske blir svåra att hålla rena från allt kladd som följer med vardagslivet i en trebarnsfamilj, så här kom pedanteriet med i bilden igen.





Till dörrarna valde vi dessa handtag som heter 'Värde'. Stora, ganska grova och industriella i sin utformning, tänkte vi att skulle gå ihop med bänkskivan av betongimitation.








Spis, ugn och infälld microvågsugn blev det också. Ugnen och micron är från Ikeas 'Framtid' serie och induktionsspisen från 'Nutid' serien. Och en fullständigt integrerad diskmaskin 'Renlig' som kommer att få samma lucka som övriga köket så den försvinner bättre. Vi hade gärna haft integrerad kyl och frys också men IKEA hade inga i den modellen vi sökte så därför föll valet på dem från Bosch.

Ugnen och micron hade vi planerat att ha infällda i ett högt skåp ovanför varandra i arbetshöjd, så var det på en bild från ett hus av samma modell vi fått se hos ÄB försäljaren visade oss. Men när huset anlände visade det sig att detta skåp var ett tillval och inte standard så det fanns inte i vårt kök.
Försäljaren erbjöd oss nog att betala om vi ville ha det monterat eftersom han hade sagt att det var standard, men vi beslöt att låta bli att börja på med en så pass stor ombyggnad av köket i det här skedet.

Nu blir ugnen istället på traditonell plats under spisen och micron blir infälld i ett övreskåp, inte lika estetiskt tilltalande kanske, men vi tyckte inte det var värt att riva loss halva kökaet för att få det ändrat nu.



Spisfläkt har vi också inhandlat redan tidigare. Den är av märket Cello och inhandlad på K-Rauta när dom hade den på erbjudande för 89 euro, vilket faktiskt slog IKEAS pris på motsvarande modell.



Till detta har vi då valt ett klassiskt vitt fasat kakel. Möjligen lite uttjatat vid det här laget men vi ville ha nåt man int tröttnar på i första taget.

Nästa gång kanske jag visar vad annat vi kom hem med!

♥ Anna

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Detta börjar bli kusligt :-) Vi har liksom sett på EXAKT samma saker som er till vårt hus. Samma köksskåp från ikea, samma spis, samma micro, samma spis, samma handtag på köksskåpen. Sen från ditt förra inlägg har vi tänkt oss samma färg på parkettgolvet, samma färg på bänkskivan i köket mm mm.

    Det enda som i nuläget är annorlunda är kaklet i köket och spisfläkten eftersom vi skall ha en som kommer ner från taket. Ja och kylen och frysen har vi inte varit och kollat på ännu men det kommer att bli en motsvarande till den ni valt. Vi har så nu och älskar att ha mycke rum i kyl och frys.

    Vi har ju så där annars också ganska motsvarande hus eftersom vårt också blir L-format.

    Lycka till med allt nu! Och fortsätt gärna att uppdatera denna sida :-D

    Malin S

    SvaraRadera
  2. Jättefina val ni har gjort! Vi har en likadan induktionsspis från Ikea och den är superbra! Såg att de hade sänkt priset på den REJÄLT sen vi köpte den, vi betalade 499,- och nu var den väl bara 299,-. Liiite surt! :-)

    SvaraRadera
  3. Köket kommer säkert att bli jättefint med dehär materialen. Vi har ett vitt kök nu och jag vill nog ha ett liknande till huset, det är så fräscht med vitt. Jag har inte börjat kolla på några kök ännu, får nog vänta på att få huset färdigplanerat först. Idag har vi mätt ut det på tomten.

    Du får nog ta och visa upp resten av shoppingen också :)

    SvaraRadera