måndag 31 maj 2010

Verandadrömmar


Beklagar att det igen blivit så glest mellan inläggen, veckan har varit full med program igen, mannen har jobbat hela veckan inklusive helgen o så har vi båda fyllt år (på samma dag) och haft kalas mitt i allt det. Själv fyllde jag vuxet i år och blev ordentligt bortskämd med lyxiga gåvor, mer om det en annan dag.

Senast lovade jag lite inspirationsbilder kring våra verandaplaner. Vi har egentligen två parallella planer, frågan är bara vilken vi skall prioritera först och färdigställa i samband med att huset sätts upp. Dels skall vi ha en stor terass inne i vinkeln på huset som man ser på ritningen i ett tidigare inlägg. Denna planerar vi att göra till en sk. american porch dvs en veranda med tak o stolpar.


Den andra verandan vi planerar är en glasveranda på ena kortgaveln av huset där man kommer ut från bastuavdelningen och grovköket mot söder. Denna har vi inte tänkt att skall vara varmisolerad i alla fall i det första skedet utan mer som ett sommarrum där man kan sitta o svalka sig efter bastun i skydd från vind eller mygg. Kolla in dessa vackra glasverandor:






Dessa är alla i två våningar eller har balkong ovanpå vilket våran inte kommer ha då vi bygger ett enplanshus, men storleken skulle vara nåt åt det här hållet. Placeringen på södergaveln av huset gör att den skulle få sol från förmiddag till sen kväll. Tyvärr räcker vår budget troligen inte till att genomföra båda dessa verandor i det första byggskedet, så vi står nu inför ett val mellan antingen en stor american porch under tak; eller en vanlig terass i vinkeln utan tak och en glasveranda på gaveln. Vi håller som bäst på begär offerter på dessa arbeten för att se vilket vi skall satsa på nu. (Alla bilder i inlägget är lånade från nätet)

♥ Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar